
Bebeklerin çoğu er ya da geç banyo yapmanın verdiği rahatlama duygusundan hoşlanır, ancak başlangıçta biraz güçlük çekebilirsiniz. Yeni doğmuş bebekler soyunmayı pek sevmez, siz de bebeğinizi minik, kaygan vücudunu tutmaktan korkuyor olabilirsiniz. Bebeğin banyosu için ilk haftalarda bebeğinizi daha özenli temizleyebilirsiniz. Daha sonra haftada bir kez vücudunu, iki haftada bir de başını yıkamayı deneyin. Banyo yaptıracağınız oda sıcaklığı yeterince sıcak olmalıdır. Bebeğinizi yıkarken diz çökmüş, oturur ya da ayakta olabilirsiniz. Ama belinizi ağırtmayacak bir konumda bulunmaya dikkat edin.
Bebek Banyosu Seti İçin Gerekenler
Bebek banyo ürünleri aşağıdaki gibidir.
- Bebek Banyo Küveti
- Değiştirme minderi
- Bebek banyo havlusu
- Başınıda yıkayacaksanız bebek banyo şapkası
- Su geçirmez önlük
- Yüzünü yıkamak için kaynatılıp ılıtılmış su
- Pamuk parçaları
- Altını değiştirmek için gerekenler
- Bebek banyo sıvısı (istenirse)
- Bebek Pudrası (istenirse)
- Temiz giysiler
- Bebek banyo oturağı
- Bebek banyo oyuncakları
- Bebek lifleri
Banyo yapan bebekler için soğuk suyu, sıcak su katarak ılıştırın. Suyun sıcaklığını dirseğinizle kontrol edin. Su yaklaşık 10 cm derinlikte olmalıdır. İçine banyo sıvısı katabilirsiniz.
Değiştirme minderinin üstüne havlu sererek bebeği yatırın ve giysilerini alt bezine dek çıkarın.
Bebeğinizi havluyla sarın ve kaynatılıp ılıtılan suya batırılmış pamuk parçalarıyla gözlerini, yüzünü silin.
BEBEĞİN BAŞINI YIKARKEN
Bebeğin ilk banyosu önemlidir. Bebeği başını tek elinizle alttan tutarak sırtüstü kolunuza yatırdıktan sonra bacaklarını koltuk altınıza sıkıştırın. Küvetten avucunuzla su alarak yavaşça başına dökün. Durulama gerektirmeyen banyo sıvılarından kullanabilirsiniz. Bebeği yeniden göğsünüze yaklaştırarak baş havlusuyla kurulayın.
ALTINI TEMİZLEME
Bebeği sırtüstü yatırıp bezini çıkarın ve altını her zaman yaptığınız gibi temizleyin.
BEBEĞİ KÜVETE SOKARKEN
Yeni doğan bebekleri dizlerinize yatırarak havlusunu çıkarın. Bir elinizle bileğinizi başına ve boynuna destek yaparak kolundan doğru omzunu tutun. Öbür elinizle poposunu tutarak altından destekleyin.
Boş elinizle küvetten avuç avuç aldığınız suyu bebeğin gövdesinden akıtırken sürekli olarak bebeğinizle konuşup ona gülümseyin. Suya alışmış görünmüyorsa işi özellikle ağırdan alın. Her zaman size uzak olan omzundan tutun. Başını destekleyerek tutun.
Bebeğin Banyo Suyu Kaç Derece Olmalı ?
Bebek banyo suyu sıcaklığı 36-38 derece olmalıdır. Suyun derecesini ölçmek için bebek banyo termometresi kullanabilirsiniz. Ya da dirseğinizi suya batırarak sıcaklığını ölçebilirsiniz.
Yenidoğan bebek bakımı için bebek banyosu önemlidir.
KÜVETTEN ÇIKARIP KURULARKEN
Çok küçük bebekler için iki ya da üç dakika suda kalmak yeterlidir. Elinizi poposunun altına kaydırarak onu sudan çıkarın. Vücudu kaygan olacağı için çok dikkatli olmalısınız. Dizlerinizin üstünde havluya sararak güzelce kurulayın. Daha sonra yatırıp cildinin kıvrım yerlerini de kurulayın. Altını bağlayın. Talk pudrası kullanıyorsanız önce avucunuza döküp ovuşturu. Sonra da ellerinizi bebeğinizin cildine hafifçe sürün.
Bebek bakımı ile ilgili yazılılarımıza bebek bakımı adlı yazımızdan bakabilirsiniz.
-
Gemiler Hakkında Her Şey-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Korsanlar Hakkında Her Şey-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Çocuk Doktoru Ziyareti-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Hava Durumu-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Bu Hangi Renk?-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
Sen de Bizimle Sirke Gel-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
Hava Kararınca-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
31.Ay Adım Adım Seti109,00 ₺
-
30.Ay Adım Adım Seti109,00 ₺