
Bebek Refleksleri moro refleksi, emme refleksi, yakalama refleksi , yürüme refleksi ve yaptığı bir kaç davranış daha vardır. Bunlar her bebeğin doğal davranışlarıdır. Bebeğinizin her zaman yaptığı davranışlarda değişiklikler hastalık habercisi olabilir. Bebeklerde Sepsis Nedir ? Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Moro Refleksi
Moro refleksi bebeğin yüksek seslere verdiği tepkilerdir. Bebek kafasını geriye atar, bacaklarını ve kollarını aniden gerer ve sonra kollarını göğsüne doğru geri çekip yumruklarını sıkar. Bebek 5-6 aylık olana kadar bu refleks devam eder.
Emme Refleksi
Bebeğinizin yanağına hafifçe dokunduğunuzda yüzünü çevirir ve emmeye hazır hale gelir. Memenizi verdiğiniz zaman kuvvetlice emmeye başlar.
Yürüme Refleksi
Bebeğinize koltuk altından tutarak destek olduğunuzda adım atacak gibi hafiften önce bir bacağını sonra diğer bacağını kaldırır. Bu yürüme refleksidir.
Yakalama Refleksi
Bebeğinizin avucuna bir şey dokundurduğunuz zaman onu yakalamaya çalışır.
Ayrıca Ay Ay Bebek Gelişimi yazımızda ilginizi çekebilir.

Yenidoğan Sepsisi
Yenidoğan bebeklerin geneli dünyaya sağlıklı bir şekilde gelir. Ancak bazen ileri tetkik ve tedavi gerektiren hastalıklar geliştirebilirler. Bağışıklık sistemleri henüz tam gelişmediği için büyük çocuklara ve erişkinlere nazaran enfeksiyonlara karşı daha korumasızlardır. Mikropların vücutta, kanda ve dokularda bulunduğu yaygın, ciddi enfeksiyon durumuna “sepsis” denir.
Bakteriler Sepsis Etkenidir
Sepsis etkenleri çeşitli bakteriler, parazitler, virüsler ve mantarlar olabilir. Yenidoğan bebeklerde en sık görülen sepsis bakterilerdir. Bebeğe mikrop bulaşır. Bu mikropların bazıları anne karnında, doğum esnasında ve ya bazıları doğum sonrasında çevreden bulaşabilir.
Prematüre bebekler daha fazla risk altındadır. Prematürelik ve ya düşük doğum ağırlığı, annede enfeksiyon varlığı, bebekte bağışıklık sistemi hastalıkları ve galaktozemi gibi bazı doğuştan gelen hastalıklar sepsis riskini daha fazla arttırmaktadır. En risk altında olan bebekler prematüre bebeklerdir. Çünkü bağışıklık sistemleri zayıftır ve damar içine kateter yerleştirilmesi gibi bakterilerin vücuda girmesini kolaylaştıracak bir takım işlemlere maruz kalırlar.

Tedavisi
Eğer bebeğinizde sepsis şüphesi varsa vakit kaybetmeden hemen tedaviye başlanmalıdır. Tanı idrar ve beyin omurilik sıvısından alınan örneklerde bakteri ve ya diğer patojenlerin gösterilmesi ile olur. Tanı koyulduktan sonra hasta mutlaka hastaneye yatırılır. Gereken tedavi doktorların uygun gördüğü şekilde gerçekleşir. Net bir tanı konulamayan sepsis şüphesi olan vaklarda acilen tedaviye başlanmalıdır. Çünkü tedavi edilmeyen hastaların yüzde %50’si maalesef kaybedilebilir.

-
Gemiler Hakkında Her Şey-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Korsanlar Hakkında Her Şey-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Çocuk Doktoru Ziyareti-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Hava Durumu-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Bu Hangi Renk?-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
Sen de Bizimle Sirke Gel-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
Hava Kararınca-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
31.Ay Adım Adım Seti109,00 ₺
-
30.Ay Adım Adım Seti109,00 ₺