
Bebekler oturmayı ve emeklemeyi severler. Fakat kendi başlarına dik durabilmeleri genellike en az altı ayı bulur. Bebeklerde emekleme çoğu bebekte gördüğümüz bir durumdur. Oturmak bebekler için büyük bir eğlencedir. Çünkü bu sayede olup biteni daha geniş bir açıdan görebilirler.
Oturmak bebeğiniz için ilgi çekici nesnelere uzanmak için de bir fırsattır. Elleri ulaşabildikleri tüm eşyaları incelemek için serbesttir. Bebeğiniz oturup bir şeylere doğru uzanmaya çabalayınca tepetaklak düşebilir, bunlara karşı ane baba olarak hazırlıklı olun. Bebeğiniz devrilmeden nereye kadar uzanabileceğini kendisi zamanla ayarlayabilir. Siz o zamana kadar yumuşak bir zemin hazırlamaya gayret gösterin. Bebeğinizin yakınında bir yerlerde durun ve ona göz kulak olun.
Bebekler genellikle hiç bir yardım almadan yatar pozisyondan oturur pozisyona geçebildiklerinde en az dokuz aylık olurlar. Daha önceki aylarda da kendilerini kaldırmak için çok çaba sarfederler. Fakat sizin yardımınız olmadan dik oturamazlar. Oturmayı yeni öğrenen bebekler düşmeden önce doğru ne kadar uzanacaklarını henüz anlayamazlar. Keşiflerine güvenle edebilmek için yardımcı bir ele ihtiyaç duyarlar. Burada siz bebeğinizin sırtından tutarak ona destek olabilirsiniz. Motor kontrolü baştan aşağıya doğru geliştiği için başlangıçta bebekleri kolları ellerinden daha güçlüdür. Bundan dolayı tam olarak emeklemeye başlamadan önce kendilerini çekmek için kollarını kullanabilirler.
Bebeğiniz çok farklı zamanlarda ve biçimlerde hareket etmeye başlar ki emekleme gelişimsel yapı taşlarından biri olarak görülmez. Bebeğiniz illa emeklemek zorunda değildir.Bazı bebekler bu orta evreyi tamamen atlar, ve bebekler bir yerlere tutunarak gitmeye ve ayağa kalkmaya çalışır. Daha sonra da bir bakarsınız ki yürümeye başlamıştır. Yani bazı bebekler emeklemeden direkt yürümeye başlayabilirler. Fakat bebeğiniz bir yaşına geldiğinde hala ortalarda gezinmiyorsa ve ya ortalıkta dolaşırken hem ellerini hem de ayaklarını kullanmıyorsa bir sağlık uzmanına danışmanızda fayda vardır. Fakat prematüre doğan bebekler pek çok şeyi onlarla aynı anda doğan bebeklerden daha geç yaparlar.
Bebeklerde emekleme genellikle sekiz-on aylıkken başlarlar. Fakat çok daha önceden aslında denemeye çalışırlar. Karınlarının üzerinde yatarken elleri ve dizleri ile kendilerini yukarı kaldırarak başlarlar. Bebeğinize emekleme konusunda yardımcı olamazsınız. Fakat bebeğinize oynayabileceği güvenli bir alan sağlayabilir, bebeği sık sık yüzüstü koyabilirsiniz.
-
Dokun ve Hisset Doğum Günüİndirimdeki ürün54,60 ₺
-
Baby’s First Eva Kelimelerİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Baby’s First Eva Hayvanlarİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Baby’s First Eva Sayılarİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Baby’s First Eva Renklerİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Benim Günüm – 3 Kitap Takımİndirimdeki ürün56,70 ₺
-
Babys First Yiyeceklerİndirimdeki ürün50,40 ₺
-
Babys First Oyuncaklarİndirimdeki ürün50,40 ₺
-
Dokun Hisset Öğren Setİndirimdeki ürün607,25 ₺ KDV Dahil