
Bebekler önce desteksiz oturmaya, sürünme ve emeklemeye ve bu süreçten sonrada yürümeye başlarlar. Bazen yürümede gecikme yaşayabilirler. Bebeklerde yürüme belirtileri kaçıncı ayda başlar ve yürümeye başlaması ile ilgili bilgileri yazımızda sizler için derledik.
Bebekler en erken sekiz buçuk ayda, genellikle on ikinci on beşinci aylar arsında yürümeye başlarlar. Yüzüstü pozisyonda yeni doğmuş bir bebek bile başını kaldırma çabası gösterir. Bir süre sonra etrafınıda görmek için kollarıyla bedenini kaldırmaya çalışır. Kolları, omuzları, sırt kasları ve beli güçlenerek daha kısa sürede emekleme hareketine geçer. Yüzüstü pozisyon denenen bebekler daha aktif olurlar. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde üstün performans gösterebilirler.

Bazı bebekler hiç emeklemeden yürümeye başlarlar. 9 aylık olan ve erken yürüyen çocuklar emeklemeden ve ya çok kısa süre sürünme, emekleme çabalarının ardından yürümeye geçenlerdir. Bebeklerde yürümede kilo bile etki edebiliyor. Kilolu bebeklerin yürümesi gecikebilir. Bebeğinizin çok kilolu olmaması için şekerli gıdalar ile beslenmemesini sağlayın. Bebeğin Beslenmesi başlıklı yazımıza göz atarak çocuk ve bebek beslenmesinin nasıl olması gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Destek Alarak Yürüme
Bebeklerin koltuk ve kanepelerin kenarlarına tutunarak ayağa kalkıp sıralamaya başlaması ve kısa süre içinde birinin yardımı olmadan ayakta durmayı başarması aileyi çok mutlu eder.
Bebek gerekli özgüveni kazandıktan sonra mobilyalardan ve kanepelerden destek alarak yürümeye çalışır. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta şudurki; ev tamamen bebeğinizin düşme ve çarpma gibi durumlarına karşı güvenli hale getirmiş olmalısınız. Düşme ihtimalini göz önünde bulundurarak ona yumuşak bir zemin hazırlayın.

Parmak Ucunda Yürüme
Bebekler ilk adımlarına genellikle parmak uçunda başlar böylece ayak tabanı kuvvetlenir. Eğer bir ayak parmak ucu yürüyor diğer ayak tam basıyorsa bunu çocuğunuzun doktoruna bildirmelisiniz. Bebeğiniz ilk adımlarını atarken ayakları yaz ise çıplak kış ise rahat, sıkmayacak ve altı kaymayan çorap giydirmelisiniz. Ayakkabı giydirmeyin. Ayakkabı ancak sokakta yürümesi gerektiği zaman giydirilmeli. Ayrıca bebeğiniz için ayakkabı seçerken tabanının eliniz ile rahatlıkla esnetebileceğiniz yumuşaklıkta olmasına da dikkat edin.
Bebeğin ilk adımları hem bebek hem de ebeveynleri açısından çok önemlidir. Bebekler yeterli kas gücüne eriştikten sonra ilk adımlarını daha cesaretli bir şekilde atarlar. Bu duruma alışması için, bebeğiniz için önce destekle başlayıp sonra desteksiz yürümesini sağlayın.
12. ve 15. aylarda düzenli bir şekilde ayakta durmaya ve bir kaç adım atmaya başlar. Bu aşamada hem anne hem de baba bebeğini cesaretlendirmeli. Yürüme alıştırmaları yaparak bebeği yürümeye daha fazla teşvik edersiniz. Yavaş yavaş yürümeye başlar ve düştüğü yerde tekrar kaldırıp devam edebilirsiniz.
-
Ahşap Mini Mutfak Seti289,00 ₺ KDV Dahil
-
Vardem Kutulu Baretli 23 Parça Tamir Seti119,00 ₺ KDV Dahil
-
Kartela Küçük Çılgın Tamir Seti79,00 ₺ KDV Dahil
-
Trefl 160 Parça Puzzle Mickey Mouse30,00 ₺ KDV Dahil
-
Eğitici Ahşap Pastane Standı (Çay Parti Seti)320,00 ₺ KDV Dahil
-
Eğitici Ahşap Aksesuarlı Kahve Makinesi200,00 ₺ KDV Dahil
-
Kutu Top Model Boyama Oyunu85,00 ₺ KDV Dahil
-
Eğitici Ahşap Tost Makinası Seti180,00 ₺ KDV Dahil
-
Eğitici Ahşap Mikser Seti200,00 ₺ KDV Dahil