
Hamilelik sırasında özellikle nefes darlığı sıkça şikayetlerden birisidir. Aylar geçmesine rağmen rahim büyümesine bağlı olarak karın ve göğüs boşluklarını ayıran diyafram kası yukarıya doğru itilmektedir. Ve bu yüzden göğüs boşluğu sıkışır. Bu yüzden sıkça nefes darlığı problemi yaşayan hamileler görülmektedir. Yürüdüğünde hatta oturduğunda bile gözlenmektedir. Hamilelik sırasında rahatlamak için egzersiz hareketleri yapabilirsiniz. Hamilelikte Rahatlama Egzersizleri nelerdir ? Nasıl yapılır ?
Solunum egzersizleri arasında; derin karın solunumu, derin göğüs solunumu ve gırtlak solunumu bulunmaktadır.
Hamilelikte Rahatlama Hareketleri ile rahatlamanız mümkün. Fiziksel değişimlere bağlı gerginlikler ve ya duygusal gelgitler nedeni ile gevşemeye hayatınız boyunca en çok ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda biri hamilelik süreciniz olabilir. Gevşeyerek bedeninizi iyileştirici bir güç sağlayabilirsiniz. Enerjinizin tıkandığı noktalarınızı belirlemenize yardımcı olur. Hamilelik sürecinde anne adayları en çok doğum ile ilgili kaygılar yaşamaktadır. Bu gevşeme egzersizleri doğum ile ilgili olan kaygılarınızı azaltmanıza yardımcı olur. Duygusal rahatlamaya kavuşursunuz.
Vücudunuz zaten doğal olarak doğumda ve doğum sonrasında ne yapması gerektiğini ve ne yapacağını çok iyi biliyor. Bu yüzden endişelenmenize gerek yok. Bedeninizi dinlemeli ve ona titizlikle ihtiyacı olan dinginliği ve rahatlamayı vermelisiniz. Her gün yapabileceğiniz küçük egzersizler gün içerisinde ve sonrasında çok işinize yarayacaktır. Küçük nefes ve gevşeme egzersizlerini hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Zihniniz küçük eylemleri çabuk kanıksar. Her gün 5-10 dakika nefes egzersizi yapabilirsiniz.
Nefes Egzersizi Nasıl Yapılır ?
Hamilelikte rahatlama egzersizlerinden biri de nefes egzersizidir. Gün içerisinde ya da gece uykuya hazırlanırken yapabilirsiniz. Eğer çok çabuk uykuya dalıyorsanız gündüz saatlerinde yapmayı deneyebilirsiniz. Nefes egzersizi düzenli bir çalışma gerektirmektedir. Nefes çalışması yapmak için; evinizde rahat bir ortam yaratmalı, telefon ve televizyonları kapatmalı, sessiz bir ortam yaratarak konsantre olmalı, odayı havalandırmalı, üstünüze sıkmayan ve terletmeyen kıyafetler giymeli, hafifi ve rahatlık veren müzikler açmalı ve bir bardak su yanınıza almalısınız.
- Egzersiz yaparken gözleriniz kapalı olmalıdır. Karna doğru yatarak nefes almak daha kolay olduğu için sırt üstü uzanıp dizlerinizi kırarak nefes çalışmanızı bu şekilde uygulayın.
- İkinci hafta, bağdaş kurun ve dizlerinizin üstüne oturun.
- Sırtınızın dik ve gevşek olmasına özen gösterin. Kalçanın altına ince bir minder koyabilirsiniz. Başınızdan bir ip yukarı çekiyormuş gibi düşünün ve böylece beden doğru duruşu bulacaktır.
- Bir eliniz karnınızın üstünde diğerini göğsünüzün üzerine koyup karın boşluğundan ayıran diyafram ile nefes alın ve verin.
- Sürekli akan düşüncenizi yavaşlatmak ve zihninizi kısa bir süre için bile olsa hiç bir şey düşünmemek için çabalayın. Yalnızca kendinize odaklanıp nefes alıp verişinizi duyun.
- Bu esnada bebeğinizi hissedin ve birazda ona odaklanın.
-
Gemiler Hakkında Her Şey-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Korsanlar Hakkında Her Şey-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Çocuk Doktoru Ziyareti-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Hava Durumu-Ravensburger Serisi85,00 ₺
-
Bu Hangi Renk?-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
Sen de Bizimle Sirke Gel-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
Hava Kararınca-Ravensburger Serisi55,00 ₺
-
31.Ay Adım Adım Seti109,00 ₺
-
30.Ay Adım Adım Seti109,00 ₺
1 Comment
keçi sütü