
Tüm hamilelerin en büyük arzuları bir an önce bebeğini sağlıklı bir şekilde doğurup, kucağına almaktır. Bebeğinin kokusunu hemen duymak ve içine çekmek isterler. Hamileliklerin çoğu bir sorun yaşamadan ilerler fakat bazı hamileliklerde önceden var olan ve ya bu dönemde kendini gösteren bir takım sorunlar hem bebek hem de annenin sağlığını tehdit edebiliyor. Yazımızda hamilelikte risk oluşturan 8 sebepten bahsettik.
Günümüzde tüm hamilelerin yüzde 10 ila 15’inde rastlanabilen bir takım risklerin yaklaşık %90’ı kontrol altına alınarak sağlıklı bir hamilelik ile sonlanmaktadır. Hamilelikte risk oluşturan sebepleri bilirseniz daha bilinçli olur ve bunları uygulamaya çalışırsınız.
1.Gebelik Tansiyonu
Hamilelik fizyolojik bir olay olsada kadın vücudunda her organı etkileyerek bir takım değişikliklere sebep olmaktadır. Bu değişiklikler her kadın tarafından normal kabul edinmediği zaman sorunlar ortaya çıkar. Gebelik tansiyonu yani halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen bu sorun gebelikte oluşan damar yapısı değişiklikleri nedeni ile anne adayının kan basıncının yükselmesi ile ortaya çıkıyor. Genellikle gebelerin %4-5’inde görülür.
2.Gebelik Şekeri
Genellikle hamileliklerin %10’unda görülen bir durumdur. Taşıdığı riskler ise; bebekte sakatlık, erken doğum, zor doğum ve ya iri bebek. Diyet ve ya ilaçlar ile kan şekeri düzeyi dengelenebilmekte Bu şekilde bu risklerin hepsi ortadan kalkabiliyor.

3.Erken Doğum
Erken doğumun başlaması hamileliklerin yaklaşık %10’unda görülen bir durumdur. Erken doğumun sebepleri arasında ise; rahim şekli bozukluğu, suyun fazla olması, bebek gelişiminin durması ve enfeksiyonlar. Mutlaka hamilelikte kontroller yapılmalı ve doktora danışılmalı.
4.Gelişme Geriliği
Gelişme geriliği bebeğinizin beklenenden daha küçük olması durumudur. Genellikle hamileliklerin binde 5’inde görülür.
5.Çoğul Gebelik
Önemli risklerden biridir. Bebek sayısının artması aynı zamanda risklerin artmasıdır. Çoğul gebelikte; erken doğum ve annede şeker gelişmesi en çok görülen problemlerden biridir.

6.Plasenta Yerleşim Problemleri
Genellikle hamileliklerin yüzde 1-2’sinde görülen risklerden biridir. Eşin rahim ağzını kapatarak yerleşmesi sık ve şiddetli kanamalara neden olabiliyor. Kanamalar gebeliğin ikinci üç aylık döneminde başlıyor. Mutlaka doktorunuz ile irtibatta olmanız gerekiyor.
7.Suyun Az ve ya Fazla Olması
Bebeğin içinde bulunduğu suyun az ve ya fazla olması durumu gelişme bozuklukları ve ya erken doğum gibi sorunlara yol açabilmekte. Su az ise bebeğin akciğer gelişimi ve büyümesi geri kalabiliyor. Mutlaka doktor kontrolleri yapılmalı ve böylece gerekli önemler alınır.
8.Zihinsel – Bedensel Sakatlıklar
Son olarak bebeğin zihinsel ve bedensel sakatlıkların tespiti ve tedavisi günümüzde en fazla yol kat edilen konulardan biri. Bu durum genellikle gebeliğin yüzde 3-4’ünde görülmektedir. Özellikle zeka geriliği ile giden mongol (down) bebek ve benzeri kromozomal hastalıklar, genetik tarama ve tanı testleri ile tanınabiliyor.
-
Dokun ve Hisset Doğum Günüİndirimdeki ürün54,60 ₺
-
Baby’s First Eva Kelimelerİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Baby’s First Eva Hayvanlarİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Baby’s First Eva Sayılarİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Baby’s First Eva Renklerİndirimdeki ürün42,00 ₺
-
Benim Günüm – 3 Kitap Takımİndirimdeki ürün56,70 ₺
-
Babys First Yiyeceklerİndirimdeki ürün50,40 ₺
-
Babys First Oyuncaklarİndirimdeki ürün50,40 ₺
-
Dokun Hisset Öğren Setİndirimdeki ürün607,25 ₺ KDV Dahil